Evenementen, cultuur, sport & recreatie

Evenement

De Stad Brussel is een historische en culturele stad, de hoofdstad van Europa en België. Ze biedt een brede waaier van culturele, sportieve en vrijetijdsactiviteiten aan.

Door rondleidingen en wandelingen kunnen bezoekers de stad ontdekken.

Brussel heeft talrijke musea op haar grondgebied waaronder ook eigen musea. Bovendien loont het de moeite om een omweg langs de culturele plaatsen te maken. Is het niet voor hun geschiedenis of architectuur, dan wel voor de activiteiten die er georganiseerd worden.

Ook sport krijgt een belangrijke plaats in Brussel.

Zowel in de zomer als in de winter trekken belangrijke historische, folkloristische of culturele evenementen en gewone vrijetijdsactiviteiten veel mensen aan.

Een overzicht van alle activiteiten die georganiseerd of ondersteund worden door de Stad Brussel vindt u in de agenda:

 

Actualiteit

Actualiteit

  • Riolenmuseum verlengt openingsuren

    Riolenmuseum verlengt openingsuren

    Het Riolenmuseum is vanaf nu open van dinsdag tot en met zaterdag, van 10u tot 17u, ook tijdens de vakanties. Tijdens de paasvakantie zijn er rondleidingen (zaterdag 1 april) en vertelwandelingen (zaterdag 8 april).

  • Projectoproep Vaux-Hall

    Projectoproep Vaux-Hall

    De Stad Brussel heeft recent de restauratie van de Vaux-Hall in het Warandepark afgerond en wil nu de oorspronkelijke functie in ere herstellen door er een cultureel aanbod te programmeren voor iedereen en in het bijzonder gezinnen. De uiterste datum voor ontvangst van de dossiers is 9 april 2017.

 

Agenda

Agenda