Milieu & reinheid

Netheid

Brussel wil een mooie, nette en groene stad zijn.

Een hoofdstad als Brussel moet aan haar inwoners, aan de werknemers die er elke dag komen werken en aan de toeristen een aangenaam kader bieden. Die opdracht wordt volbracht door maatregelen te nemen op het vlak van:

 

Actualiteit

Actualiteit

 • Ludiek parcours in Maximiliaanpark

  Ludiek parcours in Maximiliaanpark

  Een nieuw ludiek parcours is beschikbaar in het Maximiliaanpark, in de Noordwijk van Brussel.

 • 15 wandelingen in de Brusselse parken

  15 wandelingen in de Brusselse parken

  De cel Milieuraadgeving van de Stad Brussel organiseert dit jaar 15 wandelingen met gids in de parken en groene ruimtes van de Stad Brussel. Er zijn twee wandelingen in het Nederlands: in het Sint-Lendriksbos en in het Egmontpark en de Kleine Zavel.

 • Word Ambassadeur van de Netheid in Brussel

  Word Ambassadeur van de Netheid in Brussel

  De Stad Brussel organiseert op zaterdag 22 april 2017 de 9de Dag van de Netheid. Tijdens één dag worden de Brusselaars uitgenodigd om hun voetpad proper te maken. De Stad roept de inwoners ook al op om 'Ambassadeur van de Netheid' te worden.

 • Netheidscomités in de lente

  Netheidscomités in de lente

  In elke wijk van de Stad Brussel is er 2 keer per jaar een Netheidscomité. Netheidscomités zijn wijkvergaderingen waar inwoners de aanpak van de netheid door de Stad beter leren kennen en zelf ook voorstellen kunnen doen. De data en plaatsen van de comités voor maart en april staan nu online in de agenda.

 

Agenda

Agenda