Actualiteit

Actualiteit

 • Boek 'Best of Brussels - Bruxelles - Brussel - Brüssel'

  Boek 'Best of Brussels - Bruxelles - Brussel - Brüssel'

  Het fotoboek 'Best of Brussels' toont de mooiste foto's van Brussel door Eric Danhier, die als fotograaf onder meer werkt voor de Stad Brussel.

 • Ongewoon document. Standbeeld van Vesalius (1847)

  Ongewoon document. Standbeeld van Vesalius (1847)

  In het midden van de 19de eeuw kreeg Andreas Vesalius een standbeeld in Brussel. Het beeld is te zien in een lithografie van Andries Canelle. Tot eind augustus loopt nog een tentoonstelling over Vesalius in de Coudenberg.

 • Beurs omgevormd tot Belgian Beer Palace

  Beurs omgevormd tot Belgian Beer Palace

  De Stad Brussel heeft de opdracht voor de transformatie van het Beursgebouw in een 'experience center' van Belgisch Bier toegewezen. Het nieuwe Beer Palace wordt een interactieve en permanente tentoonstelling rond de Belgische biercultuur, de brouwerstradities en -erfgoed. Het Beursgebouw wordt voor het project volledig gerenoveerd.

 • Wandelbrochures 'Vijfhoek en Uitbreiding Oost'

  Wandelbrochures 'Vijfhoek en Uitbreiding Oost'

  De wandelbrochures van 'Brussel à la carte - Vijfhoek en Uitbreiding Oost' zijn beschikbaar bij het Archief van de Stad Brussel en in pdf. Deze brochures bevatten in totaal 4 wandelingen met kaart in het centrum van Brussel.

 • Herdenking Eerste Wereldoorlog in Brussel

  Herdenking Eerste Wereldoorlog in Brussel

  De Stad Brussel organiseert een aantal initiatieven ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918): de website '14-18 Bezet Brussel', een tentoonstelling en een publicatie focussen vooral op het dagelijkse leven in Brussel tijdens de oorlog.

 

Agenda

Agenda