Stedenbouw

Bouwplannen

Stedenbouw is de inrichting van de openbare en private ruimte in de stad.

Bouwen in de stad, het inrichten van de openbare ruimte,... zijn onderhevig aan stedenbouwkundige regels.

In Brussel houdt het departement Stedenbouw zich bezig met de taken rond stedenbouw. Het domein omvat de regionale en gemeentelijke plannen en reglementen, vergunningen, projecten, attesten.

Er zijn speciale regels van openbaarmaking. Het gaat om het raadplegen van de gebruikers via een openbaar onderzoek en een vergadering van de Overlegcommissie.

 

Actualiteit

Actualiteit

 • Werken centrale lanen starten in september

  Werken centrale lanen starten in september

  De Stad Brussel, Beliris en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kondigen de start van de inrichtingswerken aan de centrale lanen aan vanaf september 2016. Het nodige budget is vrijgemaakt voor de waterdichtheidswerken en de inrichting van deze vernieuwde zone van 40.000m2 in het hart van de stad.

 • Premie gescheiden toegangen

  Premie gescheiden toegangen

  In Brussel blijven nog veel bewoonbare verdiepingen leegstaan omdat er geen afzonderlijke ingang is. De Stad Brussel geeft daarom een premie die eigenaars en handelaars moet aanmoedigen om een aparte ingang te maken.

 • Stedenbouw. Dossiers in openbaar onderzoek of publieke raadpleging

  Stedenbouw. Dossiers in openbaar onderzoek of publieke raadpleging

  De dossiers kunnen in het Administratief centrum geraadpleegd worden.

 • 'Pop-up BXLoveSummer' opent aan de Beurs

  'Pop-up BXLoveSummer' opent aan de Beurs

  De Stad Brussel opent de 'pop-up BXLoveSummer', een tijdelijke winkel op het Beursplein. De pop-upstore zet de dynamiek van Brussel tijdens de zomer in de kijker, maar is tegelijk een inforuimte over het ontwerp van de voetgangerszone. De winkel is tot 31 augustus 2016 elke dag open van 11u tot 20u.

 • BBP's per wijk beschikbaar

  BBP's per wijk beschikbaar

  De Bijzondere Bestemmingsplannen (BBP's) van de Stad Brussel zijn vanaf nu online beschikbaar per wijk via het adres bbp.brussel.be. De BBP's worden voorgesteld met het nummer van het plan, de naam, de voorschriften,... De documenten kunnen onder meer doorbladerd, gedownload en gedeeld worden.

 

Agenda

Agenda