E-Brussel

Logo Enter The City

De Stad Brussel gebruikt informatie- en communicatietechnologie (ICT) om de Brusselaars en gebruikers van de stad beter te informeren. Ze ontwikkelt ook online diensten (e-administratie).

De Stad Brussel informeert de burger, toerist en elke gebruiker van haar diensten via de gemeentelijke website en QR-codes. De mobiele gebruikers van de website vinden ook een kaart met de gratis toegang tot wifi.

Administratieve stappen zijn mogelijk via het e-loket. De website biedt zowel informatie in tekst (administratieve pagina's, actualiteit, aankondigingen in de agenda) als kaarten, video's, webcams.

Iedereen kan ook op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van de Stad door zich in te schrijven op de nieuwsbrief en RSS. De Stad is eveneens actief op de sociale netwerken.

De openbare computerruimtes (OCR) en de Plaatsen met openbare internettoegang (POIT) zijn ter beschikking van het publiek. Hersteld informaticamateriaal zoals computers worden aan lage prijzen verkocht.

De Stad Brussel stelt ook open data ter beschikking.

GIAL beheert het informaticamateriaal van de Stad en biedt toepassingen aan die gebruikt worden door de administratie van de Stad, de bibliotheken en de scholen (virtualiseren van applicaties).

Campagne 'Enter the City!'

Enter the City De campagne 'Enter the City!' is gericht op de digitale vooruitgang van de Stad, de waaier aan mogelijkheden die het leven van burgers vergemakkelijken en de strijd tegen de digitale kloof. Op het programma van de campagne staan ook een heleboel activiteiten zoals conferenties, digitale cafés, opleidingen en een colloquium.