Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

  • 10°C Deels bewolkt
Brussels Summer Festival (klik om te vergroten)

Brussels Summer Festival

Het Brussels Summer Festival, het vroegere Eu'ritmix, groeide sinds de start in 2002 uit tot het belangrijkste culturele evenement van de maand augustus in Brussel. De Stad Brussel organiseert 10 dagen lang een reeks concerten en culturele activiteiten in het centrum van de stad.

Brussels Summer Festival 2010 (klik om te vergroten) Het Brussels Summer Festival groeide intussen uit van puur muzikaal tot een multidisciplinair evenement. Het is nu een groot cultureel feest met verschillende artistieke disciplines:

  • straattheater
  • muziek (rock, klassiek, jazz, hiphop, elektro,...)
  • straatanimatie
  • aandacht voor architecturaal erfgoed
  • ...

Het Brussels Summer Festival heeft elk jaar plaats in de 2de helft van augustus rond het Koningsplein [kaart] (Paleizenplein, Warandepark, Museumplein, Kunstberg). Op die manier groeide de wijk van het Koninklijk Paleis uit tot het culturele centrum van Brussel, met onder meer ook het Magritte Museum en het toeristisch infopunt BIP.

Toegang tot musea

Brussels Summer Festival 2010 (klik om te vergroten) Het festival is betalend. Een pass geeft ook recht op gratis toegang tot enkele musea tijdens het evenement:

Fotoalbum

Op de agenda

Volgende video over het Brussels Summer Festival (met sfeerbeelden en reacties van toeschouwers) bevat commentaar en tekst in het Frans en Engels:

Praktische informatie

Brussels Summer Festival
Grote Markt 14
1000 Brussel
[kaart]

Telefoon 1 : 02 551 54 70

RWD

Kaarten van het nieuwe circulatieplan Vijfhoek

De kaarten van het nieuwe mobiliteitsplan voor de Vijfhoek kregen in januari 2015 een update. Ontdek hier de kaarten met de comfortzone, het stadsfietsnetwerk, de busroutes en het circulatieplan.

Voorstelling nieuwe circulatieplan