Brussels Summer Festival

Brussels Summer Festival 2010

Het Brussels Summer Festival, het vroegere Eu'ritmix, groeide sinds de start in 2002 uit tot het belangrijkste culturele evenement van de maand augustus in Brussel. De Stad Brussel organiseert 10 dagen lang een reeks concerten en culturele activiteiten in het centrum van de stad.

Het Brussels Summer Festival groeide intussen uit van puur muzikaal tot een multidisciplinair evenement. Het is nu een groot cultureel feest met verschillende artistieke disciplines:

  • straattheater
  • muziek (rock, klassiek, jazz, hiphop, elektro,...)
  • straatanimatie
  • aandacht voor architecturaal erfgoed
  • ...

Het Brussels Summer Festival heeft elk jaar plaats in de 2de helft van augustus rond het Paleizenplein en de Kunstberg. Op die manier groeide de wijk van het Koninklijk Paleis uit tot het culturele centrum van Brussel, met onder meer ook het Magritte Museum en het toeristisch infopunt BIP.

Toegang tot musea

Brussels Summer Festival 2010 Het festival is betalend. Een pass geeft ook recht op korting bij enkele musea tijdens het evenement:

Fotoalbum

Op de agenda

Op de agenda

Volgende video over het Brussels Summer Festival (met sfeerbeelden en reacties van toeschouwers) bevat commentaar en tekst in het Frans en Engels:

Praktische informatie

Brussels Summer Festival
Duquesnoystraat 14
1000 Brussel
[kaart]