Werken bij de politie

Politie

De website www.jobpol.be richt zich speciaal op rekrutering bij de politie. De site geeft informatie over de sollicitaties, rekruteringsprocedures, salarissen, …

Het beroep van politieagent biedt verschillende beroepsmogelijkheden, een carrière met doorgroeimogelijkheden en een aantrekkelijk salaris. Dat is vooral het geval in de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene die dankzij haar grootte en statuut van politie van de hoofdstad een grote keuze en gevarieerde beroepen kan aanbieden.

Zone Brussel Hoofdstad Elsene?

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene omvat de Stad Brussel (inclusief Laken, Neder-over-Heembeek en Haren) en de gemeente Elsene. Met 2.830 politieagenten en leden van het administratieve en logistieke kader is het de belangrijkste politiezone van het land met de opdracht om dagelijks 200.000 inwoners en 1.250.000 bezoekers te beschermen.

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene is regelmatig het decor voor demonstraties van soms maximaal 300.000 personen. Dan worden er eenheden gevormd om te zorgen voor een vreedzame betoging terwijl personen en bezittingen beschermd worden.

Ook het Koninklijk Paleis, het Kasteel van Laken, het parlement en de neutrale zone, de ministeries en Europese Instellingen, de NAVO, het Justitiepaleis, de meeste ambassades, het Koning Boudewijnstadion, universitaire campussen en vele andere gevoelige punten hebben speciale bescherming nodig.

Verscheidenheid aan taken en beroepen

Het wijkwerk is heel gevarieerd: onthaal van de bevolking, contacten met de buurtbewoners, mobiele patrouilles, patrouilles te voet, preventief en repressief, acties tegen een bepaalde doelgroep. Er zijn ook speciale controlediensten, of dat nu over ordehandhaving, onderzoek, verkeer, preventie, jongeren, criminele analyse of administratie gaat.

De zonale dispatching, logistieke diensten, telematica, financiën, de hondentrainers, de motorrijders,... maken allemaal deel uit van de talrijke beroepsmogelijkheden binnen de diensten van de politiezone.

De politieagenten en burgerwerknemers werken in 16 politiekantoren en wijkantennes die over het grondgebied van de 2 gemeentes verspreid zijn of in één van de 4 gecentraliseerde diensten in Laken, Brussel en Elsene: politiekantoren.

Meer info:

Volgende video over werken bij de politie (taken en vaardigheden) bevat commentaar en tekst in het Nederlands:

Praktische informatie

Politie Brussel Hoofdstad Elsene
District 1
Directie Human Resources
Kolenmarkt 30
1000 Brussel
[kaart]

Telefoon 1 : 02 279 75 83
Fax : 02 279 75 85