Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

  • 9°C Deels bewolkt
Solden (klik om te vergroten)

Solden winter 2015

In België mag een verkoper slechts 2 keer per jaar onder de benaming 'solden' of een gelijkaardige naam een verkoop houden. Beide periodes van solden zijn bij wet bepaald. De 1ste periode begint op 3 januari en eindigt op 31 januari 2015.

Die verkoop vindt plaats om de seizoensvernieuwing van het assortiment van de verkoper door te voeren. Hij gebeurt door middel van een versnelde verkoop en verlaagde productprijzen.

Sperperiode voor solden

Vóór het begin van de solden wordt een wachtperiode ingelast: van 3 december tot en met 2 januari voor de winterkoopjes. Tijdens die legale sperperiode is het bij wet verboden om in de kleding-, lederwaren- en schoenensector kortingen aan te kondigen.

De koopjes in de winter vinden volgens de wet dus plaats van 3 tot 31 januari. De zomersolden vinden plaats van 1 tot en met 31 juli.

Als 3 januari of 1 juli op een zondag vallen, kunnen de koopjes de dag ervoor beginnen.

Gemeentelijke actualiteit

Gemeentelijke actualiteit

Praktische informatie

Entiteit Economische zaken
Cel Handel
Brouckère Tower
Anspachlaan 1
15de verdieping
1000 Brussel

Telefoon 1 : 02 279 25 20
Fax : 02 279 25 29
Open : van maandag to vrijdag, van 9u tot 12u30
Inlichtingen over de regels voor ambulante handel.

Enter the city

Kies uw beste tarief voor gas en elektriciteit

De FOD Economie organiseert eind november 2014 in samenwerking met de gemeenten de campagne 'Durf vergelijken'. Deze campagne moet burgers helpen om de meest voordelige aanbieding voor gas en elektriciteit te kiezen. De Stad Brussel en het OCMW Brussel bieden de dienst aan van 20 tot en met 29 november 2014.

Kies uw beste tarief voor gas en elektriciteit