Inspraak & burgerschap

Inspraak

De Brusselse burger mag op verschillende manieren aan het leven in de stad deelnemen.

Zo mag hij deelnemen aan de verkiezingen, in burgerlijk overleg tussenbeide komen of van bepaalde adviescommissies lid worden.

De Stad zelf zorgt ervoor dat haar inwoners de best mogelijke informatie krijgen door met hen te communiceren.

Bovendien houdt de Stad Brussel zich heel erg bezig met de gelijkheid van kansen voor al haar inwoners.

Tot slot deelt de Stad ook onderscheidingen en eretitels uit.

 

Actualiteit

Actualiteit

 • Made in Jonction. Oproep voor burgerinitiatieven 2015-2018

  Made in Jonction. Oproep voor burgerinitiatieven 2015-2018

  Het duurzaam wijkcontract Jonction is een vierjarenprogramma voor stedelijke herwaardering om het leefkader van de wijk Jonction te verbeteren. Eén van de socio-economische acties van het programma is een oproep voor burgerinitiatieven (2015-2018) die kleinschalige plaatselijke acties steunt.

 • Wegenwerken? De antwoorden in video

  Wegenwerken? De antwoorden in video

  Het Huis van de Participatie van de Stad Brussel geeft antwoorden op de meest gestelde vragen rond openbare werken van de Stad. Video's en teksten geven meer uitleg over: heraanleggen van trottoirs, asfalteren van straten, de werking van de dienst Wegenwerken, de uitvoering van werken op werven,...

 • Openbare zittingen Gemeenteraad: 1ste semester 2017

  Openbare zittingen Gemeenteraad: 1ste semester 2017

  Het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brussel heeft de agenda vastgelegd van de openbare zittingen van de Gemeenteraad tijdens het 1ste semester van 2017.

 • Rouwregister voor slachtoffers aanslag Londen

  Rouwregister voor slachtoffers aanslag Londen

  De Stad Brussel verklaart zich solidair met de Londenaars en betuigt haar medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers na de aanslag op woensdag 22 maart 2017. Een rouwregister werd geopend in het Stadhuis.

 • Projectoproep. Trofee Voor Maatschappelijke Verdienste

  Projectoproep. Trofee Voor Maatschappelijke Verdienste

  De Stad Brussel lanceert een oproep voor innoverende tweejaarlijkse projecten die bijdragen tot de verbetering van werkmethodes op sociaal vlak. Deze uitgave van de 'Trofee Aron-Samdam en Victor Brichart' gaat naar vernieuwende initiatieven voor personen met een handicap (fysieke , mentale, zintuiglijke,... handicap) van de Stad Brussel.

 • Netheidscomités in de lente

  Netheidscomités in de lente

  In elke wijk van de Stad Brussel is er 2 keer per jaar een Netheidscomité. Netheidscomités zijn wijkvergaderingen waar inwoners de aanpak van de netheid door de Stad beter leren kennen en zelf ook voorstellen kunnen doen. De data en plaatsen van de comités voor maart en april staan nu online in de agenda.

 

Agenda

Agenda