Sport. Brussels Ekiden

Aflossing © Acerta Brussels Ekiden (Klik om te vergroten)

Deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Op zaterdag 15 oktober 2016, een aflossingswedstrijd voor groepen van 6 lopers in en rond het Koning Boudewijnstadion.

Inschrijven kan tot en met 5 oktober 2015. Elke ploeg bestaat uit 6 lopers, die elk verschillende afstanden lopen. De totale afstand van de groep vormt een marathon (42,195 km). De aflossingen worden gedaan met een Tasuki, een lint dat rond het bovenlijf wordt gedragen en dat herinnert aan de Japanse oorsprong van een Ekiden. Er zijn aparte klassementen voor bedrijven, verenigingen/clubs en atletiekclubs.

Programma

 • 10u: start daginschrijvingen Kids Run
 • 12u: Kids Run 1 km
 • 13u: Brussels Ekiden
  Loper 1: 5 km
  Loper 2: 10 km
  Loper 3: 5 km
  Loper 4: 10 km
  Loper 5: 5 km
  Loper 6: 7,195 km

Parkoers

Het parkoers bestaat uit 1 ronde van 5 km met start, aflossing en finish in het Koning Boudewijnstadion en met traject door het Park van Laken.

Uitslag

De einduitslag, geldend voor het prijzengeld, wordt opgemaakt op basis van de beste 'totaaltijd'. Hiervoor komen zowel de atletiekploegen als de bedrijven- en verenigingsploegen in aanmerking.

Publiek

Publiek wordt niet op de piste toegelaten, om de aflossingszone niet te storen. Toeschouwers kunnen plaatsnemen op tribune 1 (de hoofdtribune) of langs het parkoers buiten het stadion.

Kids Run

De Kids Run is een loop over een afstand van 1,4 km, speciaal voor jongeren tussen 4 en 12 jaar. Ieder in zijn/haar eigen tempo met een prijs voor iedereen (Kids Run T-shirt, drankje, banaan en herinneringsmedaille).

Inschrijven

Voorinschrijvingen zijn verplicht voor de Ekiden Run. Inschrijven kan nog tot en met 3 oktober 2016 via www.acertabrusselsekiden.be. Voor de Kids Run kan inschrijven nog op de dag zelf (vanaf 10u in de Erehal van het Koning Boudewijnstadion).

Details

Waar : Koning Boudewijnstadion

Adres : Marathonlaan - 1020 Brussel (Laken) [plan]

Periode(s) :
15/10/2016
Zaterdag
Taal van het evenement: NL FR EN

Publiek: Allen

Website : http://www.acertabrusselsekiden.be/
Facebook : https://www.facebook.com/acertabrusselsekiden
Naam van de organisator : Golazo

Terugkeren | Nieuwe opzoeking