Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

  • 13°C Helder
Solden (klik om te vergroten)

Solden zomer 2014

In België mag een verkoper slechts 2 keer per jaar onder de benaming 'solden' of een gelijkaardige naam een verkoop houden. Beide periodes van solden zijn bij wet bepaald. De 2de periode begint op 1 juli en eindigt op 31 juli.

Die verkoop vindt plaats om de seizoensvernieuwing van het assortiment van de verkoper door te voeren. Hij gebeurt door middel van een versnelde verkoop en verlaagde productprijzen.

Sperperiode voor solden

Vóór het begin van de solden wordt een wachtperiode ingelast: van 1 tot en met 30 juni voor de zomerkoopjes. Tijdens die legale sperperiode is het bij wet verboden om in de kleding-, lederwaren- en schoenensector kortingen aan te kondigen.

De koopjes in de zomer vinden volgens de wet dus plaats van 1 tot 31 juli. De wintersolden vinden plaats van 3 tot en met 31 januari.

Als 3 januari of 1 juli op een zondag vallen, kunnen de koopjes de dag ervoor beginnen.

Gemeentelijke actualiteit

Praktische informatie

Departement Handel
Cel Handel
Anspachlaan 15B
1000 Brussel

Telefoon 1 : 02 279 25 20
Fax : 02 279 25 29
Open : van maandag to vrijdag, van 9u tot 12u30
Inlichtingen over de regels voor ambulante handel.

Enter the city

Verstoorde toegang Administratief centrum

Op maandag 29 en dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober 2014 zijn de diensten Bevolking en Identiteitsbewijzen (2de verdieping van het Administratief centrum) uitzonderlijk gesloten wegens werken.

Verstoorde toegang Administratief centrum