Frequently Asked Questions (FAQ)

FAQ

De meest gestelde vragen (frequently asked questions) aan de Stad Brussel en haar website.

Wat is het verschil tussen Brussel-Stad en de Stad Brussel?

Het grondgebied van de Stad Brussel bevat de Vijfhoek (doorgaans Brussel-stad genoemd), Laken, Haren, Neder-Over-Heembeek, de Noord-Oostwijk en de Louizawijk. De benaming Brussel-stad is dus maar een deel van het hele grondgebied dat valt onder de benaming Stad Brussel.

Wat is het verschil tussen Brussel en Brussel-Hoofdstad?

Brussel is een gemeente (stad) en is de hoofdstad van België. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (kortweg Brussels Gewest) is één van de 3 federale gewesten van het land. Het grondgebied van dit gewest verspreidt zich over 19 gemeenten, waaronder de Stad Brussel.

Wat zijn de openingsuren van de gemeentelijke administratie van Brussel?

Omdat de gemeente en haar administratie zo groot zijn, is er niet één dienstregling die geldig is voor alle diensten. De burger moet in functie van zijn of haar vraag, probleem, administratieve stap,... de bevoegde dienst en haar openingsuren (telefonisch of voor het publiek) opzoeken. Deze informatie staat in de Praktische informatie onderaan elke administratieve pagina op de website.

Waar vind ik een kaart (plan) van Brussel?

De bezoeker of toerist kan een kaart of plan van Brussel krijgen bij de toeristische diensten van de stad. Er zijn ook gidsen en brochures te krijgen. De website geeft kaartjes weer om plaatsen en de reisweg gemakkelijker terug te vinden.

Hoe een probleem melden op de website van de Stad Brussel?

Op elke pagina van de website staat een knop 'Uw mening geven'. Wie op deze knop klikt, kan een formulier invullen om een probleem te signaleren aan de cel Web.

Hoe een probleem melden bij de Stad?

Er bestaat niet één formulier of dienst voor klachten. Wie een probleem wil melden, kan terecht bij de bevoegde dienst per post, e-mail (niet alle diensten aanvaarden meldingen per elektronische post), telefoon of door naar de dienst te gaan (volgens de voorwaarden beschreven in de Praktische informatie).

Praktische informatie

GIAL
Cel Web
Emile Jacqmainlaan 95
1000 Brussel
[kaart]