attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Brussels Ekiden

Dit evenement is al voorbij

Op zaterdag 22 oktober 2022, een aflossingswedstrijd voor groepen van 6 lopers in en rond het Koning Boudewijnstadion.

Inschrijven kan tot en met 10 oktober 2022. Elke ploeg bestaat uit 6 lopers, die elk verschillende afstanden lopen. De totale afstand van de groep vormt een marathon (42,195 km). De aflossingen worden gedaan met een Tasuki, een lint dat rond het bovenlijf wordt gedragen en dat herinnert aan de Japanse oorsprong van een Ekiden. Er zijn aparte klassementen voor bedrijven, verenigingen/clubs en atletiekclubs.

Programma

 • 10u: start daginschrijvingen Kids Run
 • 12u: Kids Run 1 km
 • 13u: Brussels Ekiden
  Loper 1: 5 km
  Loper 2: 10 km
  Loper 3: 5 km
  Loper 4: 10 km
  Loper 5: 5 km
  Loper 6: 7,195 km

Parkoers

Het parkoers bestaat uit 1 ronde van 5 km met start, aflossing en finish in het Koning Boudewijnstadion en met traject door het Park van Laken.

Uitslag

De einduitslag, geldend voor het prijzengeld, wordt opgemaakt op basis van de beste 'totaaltijd'. Hiervoor komen zowel de atletiekploegen als de bedrijven- en verenigingsploegen in aanmerking.

Publiek

Publiek wordt niet op de piste toegelaten, om de aflossingszone niet te storen. Toeschouwers kunnen plaatsnemen op tribune of langs het parkoers buiten het stadion.

Kids Run

De Kids Run is een loop over een afstand van 1 km, speciaal voor jongeren tussen 4 en 12 jaar.

Inschrijven

Voorinschrijvingen zijn verplicht voor de Ekiden Run. Inschrijven kan nog tot en met 10 oktober via:

AGENDA

   
  © Brussels Ekiden