Kunst in de Stad

Het Comité d'Art Urbain is een orgaan dat advies geeft over de aankoop, inplanting en restauratie van stedelijke kunstwerken op het grondgebied van de Stad Brussel.

De Stad Brussel vindt de rijke en levendige Belgische striptraditie heel belangrijk. Al sinds de jaren 90 krijgen personages en auteurs uit de Belgisch-Franse striptraditie een stripmuur in de Vijfhoek en Laken. Een ware ontdekking als u een wandeling door de straten van Brussel maakt! Eigenaar van een muur? Stuur een e-mail naar stripparcours@brucity.be.​

De Stad Brussel ondersteunt street art. Om een street art parcours te creëren, maakt ze een overzicht van de bestaande werken en zet ze aan tot nieuwe via opdrachten of projectoproepen. Eigenaar van een muur of kunstenaar? Schrijf dan naar: streetart@brucity.be.

Het project M.U.R. (moduleerbaar, urban en reactief) wordt ondersteund door de Stad in het kader van het Street Art Parcours. Het gaat om een reclamepaneel van 9 op 3 meter, waarop straatkunstenaars zich mogen uitleven:

Straatartiesten in Brussel hebben een vergunning van de Stad nodig.

Straatartiesten zijn alle personen (ouder dan 18 jaar) die een openbare artistieke activiteit uitoefenen op het vlak van muziek, theater, plastische kunsten of circus. Voor hun optreden op een openbare ruimte zijn er strikte regels.

Voorwaarden

Straatartiesten mogen enkel op een openbare ruimte optreden als ze een vergunning hebben. Ze moeten de aanvraag voor de vergunning indienen door een formulier van de dienst Cultuur in te vullen. Om een vergunning te krijgen moet de aanvrager aan één van volgende voorwaarden voldoen:

  • in het bezit zijn van een diploma uit de artistieke sector
  • voorafgaand positief advies van een artistieke jury: audities straatartiesten. Deze jury vergadert minstens 2 keer per jaar.

Documenten

Het formulier voor een vergunning van straatartiest is ook te krijgen via:

AGENDA

 

ZIE OOK