Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Verdeling van mondmaskers

De Stad Brussel verdeelt herbruikbare mondmaskers aan al haar inwoners. Sinds 4 mei 2020 is het dragen van een bescherming voor mond en neus verplicht in het openbaar vervoer. Een mondmasker is ook aanbevolen in de openbare ruimte en als de sociale afstand niet kan worden gegarandeerd.

Opgelet: hebt u uw masker niet ontvangen tijdens de eerste distributiegolf? Dan kunt u het vanaf maandag 25 mei op vertoon van uw identiteitskaart afhalen in het dichtstbijzijnde buurthuis, tijdens de normale openingsuren (maandag tot vrijdag tussen 9u en 17u) en afhankelijk van de beschikbare voorraad. Opgelet, de buurthuizen Pijl, Willems en Zinnik maken geen deel uit van het distributienetwerk voor maskers.

Het gratis telefoonnummer van de buurthuizen blijft bereikbaar: 0800 35 550.

De senioren (+65 jaar) worden uitgenodigd contact op te nemen met de diensten van de Stad Brussel via:

Brusselaars die begunstigde zijn van het OCMW worden gecontacteerd door hun sociaal assistent.

Deze federale maatregel wordt genomen in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19). Sinds 4 mei 2020 is het dragen van een bescherming voor mond en neus verplicht:

  • in het openbaar vervoer (en in luchthavens), vanaf het betreden van een station of het aankomen bij een halte, voor reizigers ouder dan 12 jaar
  • op de werkplek, als de fysieke afstand niet kan worden gegarandeerd
  • in scholen, voor personeel en kinderen vanaf 12 jaar (wanneer scholen in een latere fase weer worden geopend)

Een mondmasker is ook aanbevolen in de openbare ruimte en als de sociale afstand niet kan worden gegarandeerd.

Waarom worden mondmaskers aanbevolen? Hoe een mondmasker maken? Hoe een mondmasker gebruiken? Meer info:

Volgende video toont de boodschap van de verdeling van de mondmaskers (de video bevat tekst in het Nederlands en een achtergrondmuziek):

Gemaakt 29/04/2020 (bewerkt op 25/05/2020)

ZIE OOK