Logo 'Werelderfgoed Unesco'

In 2018 staat de Grote Markt 20 jaar op de Werelderfgoedlijst. Om deze verjaardag te vieren organiseert de Stad een hele reeks evenementen. Het eerste in de rij is de plaatsing van 7 logo's rond de Grote Markt die verwijzen naar de werelderfgoedstatus. De plaatsing van de bronzen platen begon op maandag 19 maart en zou nog een tweetal weken in beslag nemen.

Stad Brussel

Statbel, het Belgische Statistiekbureau, houdt bij enkele huishoudens in de Stad Brussel een onderzoek naar de inkomsten en levensomstandgheden. Het onderzoek vindt plaats van maart tot september 2018. De betrokken huishoudens worden per brief op de hoogte gebracht dat een enquêteur zal langskomen.

Herinrichtingswerken zone De Brouckère

Op 19 maart 2018 gingen de werken tot herinrichting van de Sint-Michielsstraat tussen de Emile Jacqmainlaan en de Adolphe Maxlaan van start. Deze werken maken volledig deel uit van het project tot herinrichting van de centrumlanen. Deze werken worden uitgevoerd in opeenvolgende fases, met een duur van ongeveer 3 maanden.

Stad Brussel

Vanaf april 2018 is de dienst Identiteitsbewijzen in het Administratief centrum op donderdag uitsluitend toegankelijk op afspraak.

Zavelmarkt

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april 2018 komen een aantal grote chocolatiers naar de antiekmarkt van de Zavel.

Markt De Wand

Op vrijdag 30 maart 2018 staat de markt De Wand in Laken in het teken van chocolade.
 

Pagina's