Weifu & Ruifu Guo © Philippe De Gobert

Centrale.lab, de experimentele ruimte van de Centrale for contemporary art, is gewijd aan jonge Brusselse beeldende kunstenaars. Zes laureaten van een projectoproep krijgen in deze tentoonstellingsruimte van 70 m² de kans om hun werk gedurende 6 weken aan het grote publiek te tonen tijdens een eerste solotentoonstelling. De deadline voor het indienen van de dossiers is 9 februari 2018.

Calendrier Propreté 2018

De Netheidskalender 2018 is een handige kalender met informatie over alle thema's van de netheid in de Stad Brussel. De kalender, die wordt uitgedeeld aan alle inwoners van de Stad Brussel, is ook online beschikbaar.

Stad Brussel

Personen die materiële schade hebben geleden door de onlusten van 11 en 15 november 2017 kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen van de Stad Brussel. Aanvraagformulieren moeten worden bezorgd voor 10 januari 2018.

Sneeuw in Brussel

Voor voetpaden die bedekt zijn met sneeuw gelden bijzondere regels uit het Algemeen politiereglement. Hoe moeten de trottoirs in Brussel vrijgemaakt worden? En wie is daarvoor verantwoordelijk?

Foodtruck

Foodtrucks bezetten van maandag tot zondag 20 standplaatsen over heel het grondgebied, en wisselen elkaar zo af. De planning voor december 2017 is beschikbaar op de website.

Brusseleir van december-januari

Het december- en januarinummer van de Brusseleir, het informatiemagazine van de Stad Brussel, is hier beschikbaar en in papieren versie in de verschillende verdeelpunten van de stad.

Pagina's