Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Dag van de solidariteit van werelderfgoedsteden 2020

Dinsdag 8 september 2020 is de Dag van de solidariteit van werelderfgoedsteden. In dit bijzondere jaar herinnert de dag eraan dat cultuur en erfgoed essentiële componenten zijn van gemeenschappen en dat ze een echte rol spelen bij de heropleving van steden.

De dag viert de oprichting van de Organisatie van Werelderfgoedsteden (OWHC-OVPM) en vormt een gelegenheid om de belangrijke verantwoordelijkheid van steden voor de bescherming en promotie van hun werelderfgoed te onderstrepen, om solidariteit te betuigen met andere Werelderfgoedsteden.

De organisatie, opgericht op 8 september 1993, brengt meer dan 300 steden samen met een site op hun grondgebied die door Unesco is ingeschreven op de Werelderfgoedlijst. De Stad Brussel is lid sinds 1999. Elke stad wordt vertegenwoordigd door haar burgemeester, bijgestaan ​​door gemeentelijke beheerders die gespecialiseerd zijn in erfgoed.

Samenwerking en uitwisseling van informatie en expertise tussen de leden op het gebied van behoud en beheer van Werelderfgoed is de belangrijkste doelstelling.

Sinds 1998 is de Grote Markt van Brussel door de Unesco erkend als werelderfgoed. Deze site rond een geplaveide marktplaats kenmerkt zich door karakteristieke gebouwen van gemeentelijke en hertogelijke machten en de voormalige gildehuizen.

Bewonder de Grote Markt live via de:

Grote Markt

Deze internationale erkenning impliceert een zeer specifiek beheer door de overheid. Er werd een beheersplan opgesteld dat de acties en projecten in het gebied coördineert om de opvolging en monitoring van dit erfgoed mogelijk te maken:

Deze tool is constant in ontwikkeling. De Stad Brussel nodigt u binnenkort uit om actief deel te nemen aan dat beheerproces.

Meer info:

Grote Markt

Gemaakt 31/08/2020 (bewerkt op 31/08/2020)

ZIE OOK