Verstoorde dienstverlening aan loketten Demografie

Door de nationale betoging kan de dienstverlening aan de loketten van het departement Demografie (Bevolking en Burgerlijke Stand) verstoord zijn op vrijdag 24 september 2021. Het e-loket blijft toegankelijk voor het uitvoeren van een reeks administratieve stappen.

 

Dag van de solidariteit van werelderfgoedsteden 2021

Woensdag 8 september 2021 is de Dag van de solidariteit van werelderfgoedsteden. Ter gelegenheid van deze dag nodigt de Stad Brussel, lid sinds 1998, u uit om de Grote Markt op een bijzondere manier te ontdekken via de virtuele rondleiding door de tentoonstelling The Grand-Place to Be.

De dag viert de oprichting van de Organisatie van Werelderfgoedsteden (OWHC-OVPM) en vormt een gelegenheid om de belangrijke verantwoordelijkheid van steden voor de bescherming en promotie van hun werelderfgoed te onderstrepen, om solidariteit te betuigen met andere Werelderfgoedsteden.

Ontdek hier het erfgoed van de Grote Markt via de virtuele rondleiding The Grand-Place to Be, georganiseerd ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de inschrijving van de Grote Markt op de Werelderfgoedlijst in 2018. Deze tentoonstelling is volledig gewijd aan de Grote Markt, haar geschiedenis, erfgoed en beheer, en wordt gehouden in het Broodhuis (Museum van de Stad Brussel).

De organisatie, opgericht op 8 september 1993, brengt meer dan 300 steden samen met een site op hun grondgebied die door Unesco is ingeschreven op de Werelderfgoedlijst. De Stad Brussel is lid sinds 1999. Elke stad wordt vertegenwoordigd door haar burgemeester, bijgestaan ​​door gemeentelijke beheerders die gespecialiseerd zijn in erfgoed.

Samenwerking en uitwisseling van informatie en expertise tussen de leden op het gebied van behoud en beheer van Werelderfgoed is de belangrijkste doelstelling.

Sinds 1998 is de Grote Markt van Brussel door de Unesco erkend als werelderfgoed. Deze site rond een geplaveide marktplaats kenmerkt zich door karakteristieke gebouwen van gemeentelijke en hertogelijke machten en de voormalige gildehuizen.

Bewonder de Grote Markt live via de:

Deze internationale erkenning impliceert een zeer specifiek beheer door de overheid. Er werd een beheersplan opgesteld dat de acties en projecten in het gebied coördineert om de opvolging en monitoring van dit erfgoed mogelijk te maken:

Gemaakt 08/09/2021 (bewerkt op 08/09/2021)

ZIE OOK