Verstoorde dienstverlening aan loketten Demografie

Door de nationale betoging kan de dienstverlening aan de loketten van het departement Demografie (Bevolking en Burgerlijke Stand) verstoord zijn op vrijdag 24 september 2021. Het e-loket blijft toegankelijk voor het uitvoeren van een reeks administratieve stappen.

 

Aanbesteding erfpacht Hotel Continental

In het kader van de reflectie over de optimalisatie van het Hotel Continental is de Grondregie van de Stad Brussel op zoek naar een partner om een erfpacht van 50 jaar te sluiten voor dit gebouw. De offertes moeten worden ingediend vóór 13 december 2021 om 16u.

Het Hotel Continental ligt aan het einde van de Anspachlaan, op de hoek van de Adolphe Maxlaan en de Emile Jacqmainlaan.

Doel van de erfpacht?

Het doel is een project te ontwikkelen dat afgestemd is op de erfgoed-, architecturale en stedenbouwkundige waarde van het gebouw en de omringende context. De strategische ligging op het De Brouckèreplein maakt het tot een toplocatie voor de vestiging van (een) nieuwe functie(s) die zal (zullen) kunnen genieten van een uitzonderlijke zichtbaarheid en toegankelijkheid in het centrum van Brussel. Het gebouw is gelegen op het kruispunt van de belangrijkste commerciële assen en fungeert als locomotief op het commerciële traject.

De reflectie over de herbestemming van het gebouw past in het kader van de voortzetting van de renovatiewerken aan de centrale lanen en het De Brouckèreplein, met hun voetgangerszone. Het project zal de dynamiek van de heraanleg van de centrale lanen integreren en de interactie met de voetgangerszone van het De Brouckèreplein versterken.

Offerte indienen?

De documenten zijn op aanvraag verkrijgbaar via:

De offertes (in het Frans of Nederlands) worden elektronisch of per post ingediend vóór 13 december 2021 om 16u:

  • Grondregie van de Stad Brussel - Eenheid 'Bouw & Ontwikkeling'
    Emile Jacqmainlaan 1 - 1000 Brussel
    regie.immo@brucity.be
Gemaakt 14/09/2021 (bewerkt op 14/09/2021)