Ans Persoons

(Ontslagnemend) Schepen.

Ans Persoons, geboren in Antwerpen, is een nieuwkomer in de gemeenteraad. Ze studeerde geschiedenis in Gent en politieke wetenschappen aan Sciences Po in Parijs. Na omzwervingen in verschillende andere steden vond ze een thuis in Brussel.

De afgelopen zeven jaar werkte ze bij het Verbindingsbureau Brussel - Europa aan de integratie van de internationale gemeenschap in Brussel en het versterken van de positie van Brussel als hoofdstad van Europa. Ze nam er onlangs ontslag om voltijds schepen te kunnen zijn.

Volgens Ans bestaat de grootste uitdaging voor Brussel erin om alle jongeren in deze stad de kansen te geven die ze verdienen en te slagen in het leven. Ze is politiek actief omdat ze vindt dat een samenleving niet kan tolereren dat een deel van haar bevolking uit de boot valt. Daarom gelooft ze sterk in de wijkcontracten, waarmee de stad extra investeert in haar meest kwetsbare wijken.

Ze hecht ook veel belang aan openbare ruimte – de ruimte die we allen delen – en wil meer pleinen en straten opknappen, vergroenen en teruggeven aan bewoners, voetgangers en fietsers. Ans woont in de Kaaienwijk, vlak bij het kanaal.

2017

2016

2015

2014

2013

Ans Persoons

PRAKTISCHE INFO