attention!

Verstoorde dienstverlening op donderdag 5 oktober

Door syndicale acties is de dienstverlening aan de verschillende loketten van het Administratief Centrum Brucity en de verbindingsbureaus verstoord op donderdag 5 oktober 2023. U kan uw documenten steeds online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken. Ook de MIVB verwacht hinder op haar net: Externe site nationale betoging.

 

Biodiversiteit

De Stad Brussel zet acties op om de biodiversiteit van planten en dieren op haar grondgebied te beschermen, ontwikkelen en bevorderen.

Wandelingen met gids

Elk jaar organiseert de Stad Brussel een tiental wandelingen met een natuurgids in de Brusselse parken. Deze gratis wandelingen duren ongeveer twee uur. Ze maken het mogelijk om de rijkdom aan biodiversiteit, de opmerkelijke bomen en het historische patrimonium van de groene ruimten van Brussel te ontdekken.

Begeleiding door Natagora

Hoe de biodiversiteit in uw tuin bevorderen?

Praktische gids De natuur bij ons uitnodigen!

Brochure over het aanleggen en onderhouden van uw tuin en kleine ruimten zoals balkons voor meer biodiversiteit. Wetgevende aspecten komen ook aan bod.

De natuur bij ons uitnodigen! (PDF, 1.98 MB)

Lijst van inheemse planten nuttig voor de biodiversiteit

Lijst van inheemse planten nuttig voor de biodiversiteit (PDF, 2.73 MB)

Het departement Openbare en groene ruimten voert acties uit om de biodiversiteit van planten in de stad te beschermen en vergroten:

AGENDA

 

ZIE OOK