Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Brexit: bericht aan de Britten en hun gezinsleden

Het terugtrekkingsakkoord dat werd afgesloten na de Brexit vrijwaart de rechten van de Britse onderdanen en hun gezinsleden die reeds verbleven en werkten in een lidstaat van de Europese Unie (EU).

Verblijfskaart M

Als u een begunstigde bent van het Terugtrekkingsakkoord getekend na de Brexit en u in het bezit bent van een E, E+, F of F+ kaart, of nog van een 'Verklaring van inschrijving' (bijlage 8) of een 'Document ter staving van het duurzaam verblijf' (bijlage 8bis), waarvan de geldigheidsduur niet overschreden is, kunt u sinds 31 maart 2021 uw nieuwe verblijfskaart M aanvragen. De kaart M is nu beschikbaar.

Gelieve daarvoor een afspraak te maken, selecteer 'Andere stappen' en dan de Dienst Identiteitsbewijzen en de aanvraag van een (Belgische) identiteitskaart, een Kids-ID, een verblijfskaart C, E, E+, F+.

Als u geen geldige verblijfskaart heeft, maar u reeds in België verbleef voor 31 december 2020, gelieve een aanvraag per mail te richten aan:

Hoe dan ook, u heeft tot 31 december 2021 om een verblijfskaart M aan te vragen.

Meer info over Brexit

Meer info over de Brexit (algemene uitleg, info voor burgers en bedrijven,...):

Gemaakt 27/01/2020 (bewerkt op 02/04/2021)