attention!

Sluiting van de loketten op vrijdag 9 december 2022

Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel sluiten de loketten van het voormalige Administratief Centrum (Anspachlaan 6 - 1000 Brussel) al op vrijdag 9 december 2022. U kunt uw documenten ook altijd online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken. Door de verhuis kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Brussels Calling

Dit evenement is al voorbij

Op donderdag 30 januari 2020, van 16u tot 21u, op de Grote Markt.

Op dit historische moment voor het Verenigd Koninkrijk wil de Stad Brussel herinneren aan de lange vriendschap tussen de Brusselaars en de Britten. Vanaf 16u is er Britse muziek op de Grote Markt met de groepen Celtic Seven, de Celtic Passion Pipe Band, de Hitchhikers en de High Trees (met doedelzakken en andere traditionele instrumenten). De gevels van de Grote Markt worden verlicht in de kleuren van de Union Jack.

Rode telefooncel en Londense taxi

In een authentieke rode telefooncel kan iedereen zichzelf filmen en de video delen, terwijl Sherlock Holmes en Watson op de uitkijk staan. Op de binnenkoer van het Stadhuis staat een Londense taxi (London cab) om orginele selfies te nemen.

Manneken-Pis trekt dan weer zijn kostuum van John Bull aan. Dat kostuum van een typische Brit werd geschonken op 24 april 1972.

AGENDA