Brussels Ekiden

Dit evenement is al voorbij

Op zaterdag 14 oktober 2017, een aflossingswedstrijd voor groepen van 6 lopers in en rond het Koning Boudewijnstadion.

Inschrijven kan tot en met 2 oktober 2017. Elke ploeg bestaat uit 6 lopers, die elk verschillende afstanden lopen. De totale afstand van de groep vormt een marathon (42,195 km). De aflossingen worden gedaan met een Tasuki, een lint dat rond het bovenlijf wordt gedragen en dat herinnert aan de Japanse oorsprong van een Ekiden. Er zijn aparte klassementen voor bedrijven, verenigingen/clubs en atletiekclubs.

Programma

 • 10u: start daginschrijvingen Kids Run
 • 12u: Kids Run 1,4 km
 • 13u: Brussels Ekiden
  Loper 1: 5 km
  Loper 2: 10 km
  Loper 3: 5 km
  Loper 4: 10 km
  Loper 5: 5 km
  Loper 6: 7,195 km

Parkoers

Het parkoers bestaat uit 1 ronde van 5 km met start, aflossing en finish in het Koning Boudewijnstadion en met traject door het Park van Laken.

Uitslag

De einduitslag, geldend voor het prijzengeld, wordt opgemaakt op basis van de beste 'totaaltijd'. Hiervoor komen zowel de atletiekploegen als de bedrijven- en verenigingsploegen in aanmerking.

Publiek

Publiek wordt niet op de piste toegelaten, om de aflossingszone niet te storen. Toeschouwers kunnen plaatsnemen op tribune 1 (de hoofdtribune) of langs het parkoers buiten het stadion.

Kids Run

De Kids Run is een loop over een afstand van 1,4 km, speciaal voor jongeren tussen 4 en 12 jaar.

Inschrijven

Voorinschrijvingen zijn verplicht voor de Ekiden Run. Inschrijven kan nog tot en met 2 oktober 2017 via Brussels Ekiden. Voor de Kids Run kan inschrijven nog op de dag zelf (vanaf 10u in de Erehal van het Koning Boudewijnstadion).

Deel  
Aflossing © Acerta Brussels Ekiden