Brusselse Waterdagen 2018

Dit evenement is al voorbij

Van 17 tot en met 25 maart 2018, op verschillende plaatsen in Brussel.

Leefmilieu Brussel wil het water van de hoofdstad in de bloemetjes zetten tijdens de Brusselse Waterdagen. Op het programma: wandelingen met gids langs een waterloop, animatie rond natuur, waarnemingen langs de waterkant,...

De Stad Brussel neemt deel met volgende activiteiten:

  • Zaterdag 17 maart, 10u: Begeleide wandeling Op zoek naar de fonteinen van Brussel (afspraak in de lokettenzaal van het station Brussel-Centraal, begeleide wandeling in het Nederlands)
  • Zondag 18 maart, 10u: Begeleide wandeling Op zoek naar de fonteinen van Brussel (afspraak in de lokettenzaal van het station Brussel-Centraal, begeleide wandeling in het Frans)
  • Zondag 18 maart, 10u tot 17u : Gratis ontdekking van het Riolenmuseum (in het Frans en Nederlands)
  • Zaterdag 24 maart, 13u: Begeleide wandeling in de Maalbeekvallei (afspraak aan het kruispunt Levantstraat en Rode-Kruissquare (Abdij van Ter Kameren), begeleide wandeling in het Frans)
  • Zondag 25 maart van 11u tot 17u: Maxi Mille Liens aan de Zenne, waterdorp aan de pedagogische boerderij van het Maximiliaanpark. Verschillende verenigingen zijn aanwezig, een gezellig aperitief wordt aangeboden van 11u30 tot 12u30 terwijl de kinderen genieten van het spektakel Le jardin de mademoiselle Coccinelle, het verhaal Légendes et carabistouilles autours de la Senne wordt om 13u en 16u georganiseerd en een animatie "Zuiveringsstation" vindt op verschillende momenten van de dag plaats in het Frans.
  • Zondag 25 maart van 11u tot 17u: Gratis ontdekking van de kleding van Manneken-Pis rond het waterthema bij de GardeRobe MannekenPis, Eikstraat 19 - 1000 Brussel. In het Nederlands en Frans.

Brusselse Waterdagen