attention!

Verstoorde dienstverlening op donderdag 5 oktober

Door syndicale acties is de dienstverlening aan de verschillende loketten van het Administratief Centrum Brucity en de verbindingsbureaus verstoord op donderdag 5 oktober 2023. U kan uw documenten steeds online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken. Ook de MIVB verwacht hinder op haar net: Externe site nationale betoging.

 

Brusselse Waterdagen 2023

Dit evenement is al voorbij

Van 19 tot en met 26 maart 2023, op verschillende plaatsen in Brussel.

Tijdens de Brusselse Waterdagen staat het water van Brussel een week lang in de kijker. De dagen nodigen de Brusselaars uit om hun stad langs het water te herontdekken. De talrijke activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor het grote publiek. Programma:

Externe site Brusselse Waterdagen 2023

De Stad Brussel organiseert verschillende activiteiten tijdens de Brusselse Waterdagen 2023:

Bordje 'Hier begint de zee'

De Stad Brussel gaat 200 bordjes plaatsen bij de riolen met de boodschap Hier begint de zee, niets ingooien. De inhuldiging van het eerste bordje vindt plaats op 20 maart om 10u op het Emile Bockstaelplein (voor het Maison de la Création).

Programma:

  • demonstratie van het schoonmaken van een rioolputje
  • inhuldiging van het eerste bordje
  • ontbijt en drankje

Wie dat wil, kan tot 12u30 ook deelnemen aan een collectieve afvalinzameling of een tijdelijk bordje plaatsen. De materialen zullen ter plaatse beschikbaar zijn.

Aarzel niet om contact op te nemen met de dienst Netheid om uw aanwezigheid bij de inhuldiging en/of uw deelname aan de opruiming/plaatsing aan te kondigen:

Het doel van deze permanente borden is de mensen bewust te maken van het beheer van afvalwater, maar ook en vooral om hen eraan te herinneren dat 'afval op het land weggooien ook in zee gooien is'.

Want, afval, vast of vloeibaar (sigarettenpeuken, geneesmiddelen, doekjes, bakolie,...), dat in de afvoer, de gootsteen of het toilet wordt gegooid, verstoort de goede werking van de zuiveringsinstallaties of komt soms zelfs rechtstreeks in onze waterlopen terecht.

De gevolgen voor het milieu zijn helaas ongekend: overstromingen, aantasting van de waterkwaliteit, vernietiging van fauna en flora,... Vandaar de noodzaak van deze bewustwordingscampagne.

Het Riolenmuseum opent gratis de deuren op zondag 19 en 26 maart, met ludieke activiteiten (reserveren verplicht). Meer info:

Externe site Riolenmuseum


Ontdek ook:

De video toont een rondleiding in ondergronds Brussel, langs de Zenne en de Molenbeekcollector (met gesproken tekst in het Nederlands (PDF, 38.95 KB)):

Tags 'Hier begint de zee' worden aangebracht naast rioolputjes. Brusselaars worden zo bewust gemaakt van de link tussen hun riolering en de zee. Gooi dus geen afval in het riool:

Externe site Hier begint de zee

Deel  

Vind alle culturele evenementen van het Brussels Gewest op visit.brussels

Geef een grotere zichtbaarheid aan uw evenementen door ze in te geven op www.extranet.brussels

Brusselse Waterdagen 2023
© Leefmilieu Brussel