Verstoorde dienstverlening aan loketten Demografie

Door de nationale betoging kan de dienstverlening aan de loketten van het departement Demografie (Bevolking en Burgerlijke Stand) verstoord zijn op vrijdag 24 september 2021. Het e-loket blijft toegankelijk voor het uitvoeren van een reeks administratieve stappen.

 

Campagne 'Geen excuses! Pas je snelheid aan, geef voetgangers voorrang'

De Stad Brussel heeft een campagne gelanceerd om de veiligheid van voetgangers in het stadscentrum te verbeteren. 'Geen excuses!' is de slogan van de nieuwe campagne, die voetgangers voorrang geeft in het centrum.

Op de meeste plaatsen in het centrum van Brussel heb je als voetganger absolute voorrang. Ben je met de fiets, de step of de auto? Met deze checklist hou je het veilig en aangenaam voor iedereen. En kunnen we met z'n allen maximaal genieten van het
stadscentrum.

  • Geef voetgangers altijd voorrang. Altijd? Jawel! Ook als je een dringende afspraak hebt of een boodschap moet doen, hebben voetgangers voorrang.
  • Pas je snelheid aan en ook je rijgedrag aan de mensen om je heen. Zeker als er veel volk op straat is. Spelende kinderen, gezinnen die een wandeling maken, oudere mensen die minder mobiel zijn... iedereen moet zich veilig voelen.
  • Wees dubbel voorzichtig als je inhaalt, oversteekt of plots van richting verandert.
  • Hou je ogen steeds op de weg, niet op je smartphone. Geniet vooral van je wandeling.
  • En last but not least: blijf altijd hoffelijk tegenover andere weggebruikers.

Flyer

Gemaakt 15/09/2021 (bewerkt op 15/09/2021)

AGENDA