Clémentine Barzin

Schepen van Stedelijke herwaardering en Burgerparticipatie.

Clémentine Barzin werd geboren op 20 november 1974. Van Namen kwam ze naar de hoofdstad om er een ​​Master in Journalistiek en Communicatie aan de Université Libre de Bruxelles op te nemen. Sinds 2006 woont ze in de Sint-Gorikswijk in het hart van Brussel.

Tijdens haar professionele carrière werkte ze vooral aan de communicatie in verschillende liberale kabinetten. Ze was ook persattaché voor Thalys International en het Nederlandstalige pr-kantoor Force.

Na twaalf jaar toewijding aan de Stad Brussel, eerst als raadslid van de Sociale Actie, vervolgens als lid van de gemeenteraad en de politieraad, werd ze op 26 februari 2018 Schepen van Stedelijke herwaardering en Burgerparticipatie.

Haar betrokkenheid bij de Stad toont ze ook als bestuurder bij de Lakense Haard en het Sociaal Immobiliënkantoor in Brussel. Omdat cultuur haar eveneens na aan het hart ligt, is ze ook bestuurder bij het Munttheater en het Centre culturel des Riches Claires. Sinds november 2017 is ze voorzitter van MAD, Mode & Design Brussels, dat stylisten en ontwerpers wil ondersteunen en Brussel, zowel Stad als Regio, wil promoten als een creatieve hub.

Haar passies: allereerst de fiets, waarmee ze dagelijks door de straten van Brussel rijdt, zwemmen, wandelen in de natuur, de geneugten van de Stad met haar concerten, tentoonstellingen, goede restaurants en ten slotte... haar kleine kat.

Sylviane Wilante
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
GSM: 0473 87 15 55
E-mail: sylviane.wilante@brucity.be