Maatregelen coronavirus

 

Covid Safe Ticket voor niet-Europese burgers

Hoe kunnen burgers van buiten de Europese Unie (EU) hun Covid Safe Ticket krijgen?

Het Covid Safe Ticket (CST) heeft tot doel de gezondheid van de bevolking te beschermen en tegelijkertijd het economische en sociale leven in stand te houden. In het Brussels Gewest geldt het voor iedereen die restaurants, cafés, discotheken,... bezoekt. De procedure voor gevaccineerde niet-Europeanen die dit document willen krijgen, is de volgende:

Burgers met een Belgisch INSZ-/BIS-nummer

Burgers met een Belgisch INSZ-/BIS-nummer moeten aan hun arts vragen om hun vaccinatie te registeren in Vaccinnet. Vervolgens moeten ze zich aanmelden op het platform mijngezondheid.belgie.be of de app Covidsafe gebruiken om hun officieel Europees vaccinatiecertificaat te verkrijgen.

Burgers gevaccineerd in de Europese Unie

Burgers die in de Europese Unie zijn gevaccineerd, moeten het officiële Europese vaccinatiecertificaat gebruiken dat is verstrekt door het land waar ze gevaccineerd zijn of door hun land van verblijf.

Burgers gevaccineerd buiten de Europese Unie

Burgers die buiten de Europese Unie zijn gevaccineerd:

  • EU-burgers moeten, indien mogelijk, het officiële Europese vaccinatiecertificaat gebruiken dat door hun land van verblijf is verstrekt.
  • De officiële nationale vaccinatiecertificaten van de volgende landen/regio's mogen in België worden gebruikt: IJsland, Liechtenstein, San Marino, Schotland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Vaticaanstad, Wales, Albanië, Andorra, Faeröer, Israël, Marokko, Monaco, Noord-Macedonië, Panama, Turkije, Oekraïne. Het toegepaste vaccinatieschema moet in België erkend zijn.
  • Andere landen en gevallen: vul het formulier Belgian CST for Foreigners in. Vaccinatiecertificaten die op deze manier worden verkregen, mogen in België alleen worden gebruikt als Covid Safe Ticket. Ze mogen niet worden gebruikt om naar het buitenland te reizen. Ze zijn alleen toegankelijk via de app Covidsafe. Ze zijn 31 dagen geldig, waarna ze volgens dezelfde procedure kunnen worden verlengd. Een officieel nationaal vaccinatiecertificaat in het Engels en een paspoort zijn vereist.
Gemaakt 05/11/2021 (bewerkt op 28/12/2021)

ZIE OOK