Dansaert Brut + veiling

Dit evenement is al voorbij

Van 18 april tot en met 17 mei 2018 in de boetieks van de Dansaertwijk.

Terwijl de kunstbeurs Art Brussels volgende week van start gaat, organiseert de handelaarsvereniging Dansaert een art brut-parcours door een dertigtal winkels. Art brut is een geheel van kunstproducties die ontsnappen aan heersende culturele en esthetische normen. De handelaars van de Dansaertwijk willen deze kunststroming in de schijnwerpers zetten tijdens Dansaert Brut. Een maand lang stellen 35 boetieks kunstwerken tentoon van mensen met een mentale beperking. Aan de oorsprong van deze werken liggen kunstenaars van het Atelier Art Nivo (Cultuurcentrum Strombeek) en van de vzw Le 8ème Jour (Brussel).

Veiling in MAD

Het parcours Dansaert Brut wordt op donderdag 17 mei (om 19u) afgesloten met een veiling in het MAD (Centrum voor Mode en Design). De opbrengst gaat integraal naar de vzw Le 8ème Jour en het Cultuurcentrum Strombeek.

De veiling is gratis en staat open voor iedereen. De startprijs per kunstwerk is 100 euro.

Gratis shuttledienst tussen Art Brussels en Dansaertwijk

Tijdens Art Brussels, op 19, 20 en 21 april, brengen gratis shuttlebussen tussen 11u en 18u30 bezoekers naar Tour & Taxis en de Dansaertwijk. De haltes bevinden zich aan de uitgang van de kunstbeurs en voor het MAD-gebouw.

AGENDA