David Weytsman

Schepen van Stedelijke herwaardering en Burgerparticipatie.

"Brussel moet een pioniersstad worden inzake burgerparticipatie." Volgens David Weytsman kan de Stad het zich niet veroorloven om de kennis en expertise van haar werkers en inwoners niet in acht te nemen. Hij is steeds op de uitkijk voor ieders mening en wenst de wijken mooier, properder, en veiliger te maken. Hij is geboren op 14 juli 1981, heeft zich vijftien jaar lang geëngageerd in jeugdbewegingen en heeft een passie voor basketbal en roeien.

David Weytsman is handelsingenieur van opleiding en houder van een licentiaat in Europese economie. In 2006 verlaat hij de privésector om eerst aan de slag te gaan als adviseur bij de vice-premier en minister van Financiën Didier Reynders; vervolgens bij Charles Michel, en als vice-kabinetschef bij de minister van Mobiliteit.

Als voorzitter van de jongerenafdeling van de MR in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (2010-2014) richt David Weytsman zijn interesses op Brusselse materies, specifiek met betrekking tot mobiliteit en economie. In 2012 wordt hij verkozen als Brussels gemeenteraadslid en zetelt hij in de politieraad. Hij wordt ook voorzitter van de openbare huisvestingsmaatschappijen in Neder-Over-Heembeek, Laken, de Europese wijk en de Louiza-Rooseveltwijk. Op 11 september 2017 verlaat hij al zijn mandaten om zich uitsluitend aan burgerparticipatie en stadsvernieuwing te wijden.

Stéphanie Carion
Persattaché
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
Tel.: 02 279 44 13
GSM: 0496 90 61 96 of 0473 88 88 39
E-mail: stephanie.carion@brucity.be