Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Eindejaarsverlichting in winkelstraten 'Brussels By Lights'

De winkelstraten in Brussel krijgen tijdens de eindejaarsperiode 2019 opnieuw een feestelijke eindejaarsverlichting in het kader van de 7de editie van Brussels By Lights (vroeger 'De verlichte winkels'). Het project omvat dit jaar 131 straten en winkelstraten, waaronder 9 nieuwe, en een immersief lichtspel op de Kunstberg: Submergence.

Kerstverlichting

Kerstverlichting De Wand

In 2019 staat de wijk De Wand in Laken in de kijker (inhuldiging op donderdag 28 november 2019 om 19u). Deze wijk krijgt een nieuw verlichtingsproject en een complete vernieuwing van het elektriciteitsnetwerk (met 28 nieuwe kabels). De bomen van de Wannekouterlaan worden versierd met hanglantaarns.

Het stadscentrum wordt niet vergeten. De Stad Brussel is ingegaan op de vraag van nieuwe wijken zoals het Bloemenhofplein, waar een 6 meter hoge ster in 3D komt. Het elektriciteitsnetwerk van de Sint-Jacobswijk werd ook vernieuwd.

'Submergence', een immersief lichtspel

Submergence

Brussels By Lights huldigt het winterseizoen 2019 in met een immersief lichtspel dat de trappen van de Kunstberg kleurt: Submergence. Bezoekers worden op het ritme van muziek ondergedompeld in een oceaan van hanglichten. Een mengeling van geluid, kleuren en intensiteit biedt 12 minuten lang een bijna kosmische ervaring.

Praktische info Submergence:

  • van woensdag 27 november 2019 tot zondag 5 januari 2020, van 11u tot 1u (gratis toegang)

Wandeling 'onder de sterren'

Er is een wandeling van 45 minuten uitgewerkt om de verlichting te ontdekken, met start op de Grote Markt en aankomst op de Kunstberg.

Kerstverlichting vroeger

Onderstaand fotoalbum toont de foto's van de kerstverlichting in Brussel van de afgelopen decennia:

Gemaakt 13/11/2019 (bewerkt op 29/11/2019)

AGENDA

 

ZIE OOK