Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Eindejaarsverlichting in winkelstraten 'Brussels By Lights'

De winkelstraten in Brussel krijgen tijdens de eindejaarsperiode 2020 opnieuw een feestelijke eindejaarsverlichting in het kader van de 8ste editie van Brussels By Lights. Het project omvat dit jaar 142 straten en winkelstraten, waaronder 11 nieuwe, en enkele monumentale creaties in origami.

Kerstverlichting

Zo sluiten enkele nieuwe wijken zich dit jaar aan bij het initiatief en verschijnen er op verschillende plaatsen nieuwe lichtinstallaties: de Sint-Gorikswijk, de Steenstraat, de Sint-Jacobswijk, de Wolvengracht, de Schildknaapsstraat en de Bisschopsstraat in het centrum, het Agoraplein, de Magdalenasteenweg, een nieuw deel van de Zavelwijk, het Jean Reyplein in de Europese wijk, de Korte Minimenstraat, de Zwaardstraat, de Hoogstraat, de Blaesstaat, de Vlaamsesteenweg en de Greepstraat.

In totaal doet Brussels By Lights de straten en winkelassen van de stad oplichten met 16,4 km lichtversieringen en 8,8 km slingers.

Monumentale origamicreaties

De Stad Brussel sloeg ook de handen in elkaar met de Belgische ontwerper Charles Kaisin om verschillende monumentale origamicreaties te maken. Deze 'vogels', gemaakt ten bate van het Erasmusziekenhuis, hangen als gouden duifjes in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, boven het Îlot Sacré en bij Hotel Amigo. Ze zijn heel symbolisch: veel van deze vogels zijn namelijk gevouwen door burgers als blijk van solidariteit.

Op de binnenplaats van het Stadhuis komt een Origami Cone van 8m hoog, versierd met 4.000 origami. Deze 'dennenboom' verwijst naar de traditionele kerstboom, die een paar meter verderop op de Grote Markt zal prijken.

Monumentale origamicreaties © Charles KaisinOrigami - ​Charles Kaisin © Nicolas Lobet

Kerstverlichting vroeger

Onderstaand fotoalbum toont de foto's van de kerstverlichting in Brussel van de afgelopen decennia:

Gemaakt 16/11/2020 (bewerkt op 11/12/2020)

AGENDA

 

ZIE OOK

Trumpet Flowers - Fontainasplein