attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Aanpassing wegvergunning voor elektrische wagens

De Stad Brussel past de gemeentelijke wegvergunning aan voor de komst van elektrische laadpalen. De overschakeling op voertuigen zonder uitlaatgassen is belangrijk om de luchtkwaliteit te verbeteren. 

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kondigde op 20 april 2017 aan dat ze 200 laadpalen voor elektrische voertuigen wil op de openbare weg. De Stad Brussel moderniseert daarom haar wegvergunning voor de plaatsing, de uitbating en het onderhoud van een parkeerplaats met oplaadpunten voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Er zijn kwaliteitseisen vastgelegd voor bedrijven die laadpalen willen installeren. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het continu beheer, de uitbating en het onderhoud van de oplaadpalen en bijhorende parkeerplaatsen. De uitbaters staan ook in voor de netheid en mogelijke vervangingen van de oplaadpalen.

Gemaakt 23/03/2018 (bewerkt op 09/10/2018)

ZIE OOK