Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Zomerprogramma op hellingen Justitiepaleis

Sinds 1 maart 2021 is parkeren op de hellingen van het Justitiepaleis niet meer toegelaten. Zo herstellen de Stad en de Regie der Gebouwen een belangrijke verbinding tussen boven- en benedenstad. Een programma met vergroening, stadsmeubilair en activiteiten brengt al vanaf de zomer van 2021 nieuw leven op de hellingen.

Parkeerverbod

Parkeren op de hellingen van het Justitiepaleis is verboden. De Stad wijst voor de mogelijkheden om te parkeren niet alleen op de ondergrondse Poelaertparking maar ook op de Pcard+, die een voordeeltarief op de diensten van Interparking geeft.

Groene wandelpromenade

De Stad onderzoekt nu hoe de hele zone van de hellingen vergroend kan worden en welk stadsmeubilair (banken, verlichting,...) nodig is om van de zone een nog aangenamere publieke ruimte te maken. De hellingen vormen een belangrijke verbinding tussen de boven- en de benedenstad en hebben een potentieel om te evolueren naar een aangename, groene wandelpromenade, in de schaduw van het Justitiepaleis. De bewoners van de Marollen zullen nauw betrokken worden bij dit proces.

Zomer 2021

De Stad Brussel ging alvast op zoek naar projecten om de hellingen deze zomer te doen opleven en stelde hiervoor een budget van 50.000 euro ter beschikking. De jury selecteerde 5 voorstellen:

  • Collectif Dallas: Les Jardins suspendus des Marolles, een vergroeningsproject voor de hellingen met aanplantingen en tijdelijk stadsmeubilair.
  • De Vrienden van het Huizeke: Book of Brussels, een levensgroot boek dat organisch meegroeit met de seizoenen en de noden en wensen van de wijk. Het Book biedt ook een wifihotspot aan.
  • Foyer des Jeunes des Marolles: Marolles Plage, aanleg van een strand en installatie van een fietsatelier.
  • First Urban Tractor: Pas-laid, creëren van een kwaliteitsvolle buitenruimte met stadsmeubilair.
  • Itinéraires AMO: Ascension du pic des Marolles, een klimmuur op de hellingen.
Gemaakt 04/02/2021 (bewerkt op 30/06/2021)

AGENDA