Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Hellingen Justitiepaleis autovrij

Vanaf 1 maart 2021 is parkeren op de hellingen van het Justitiepaleis niet meer toegelaten. Zo herstellen de Stad en de Regie der Gebouwen een belangrijke verbinding tussen boven- en benedenstad.

Er zijn al borden ter plaatste aangebracht om het parkeerverbod aan te kondigen. De Stad wijst voor de mogelijkheden om te parkeren niet alleen op de ondergrondse Poelaertparking maar ook op de Pcard+, die een voordeeltarief op de diensten van Interparking geeft.

Groene wandelpromenade

De Stad onderzoekt nu hoe de hele zone van de hellingen vergroend kan worden en welk stadsmeubilair (banken, verlichting,...) nodig is om van de zone een nog aangenamere publieke ruimte te maken. De hellingen vormen een belangrijke verbinding tussen de boven- en de benedenstad en hebben een potentieel om te evolueren naar een aangename, groene wandelpromenade, in de schaduw van het Justitiepaleis. De bewoners van de Marollen zullen nauw betrokken worden bij dit proces.

Gemaakt 04/02/2021 (bewerkt op 16/03/2021)

ZIE OOK

© Regie der Gebouwen/GlobalView