Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Heraanleg binnengebieden in de Marollen

De Stad Brussel lanceert een nieuwe oproep tot het indienen van projecten in de Marollen. Zeven openbare ruimten en binnengebieden (ruimten aan de achterzijde van huizen, meestal niet bebouwd, bestaande uit privé- of gemeenschappelijke tuinen of openbare groenzones) krijgen binnenkort een facelift. Er is een budget van 2.200.000 euro voor het maken van een netwerk van kwalitatieve, groene, doorlaatbare en gebruiksvriendelijke leefruimtes in de wijk.

In het kader van het Duurzaam Wijkcontract De Marollen lanceert de Stad Brussel in samenwerking met de Bouwmeester een aanbesteding voor een projectopdracht om verschillende groene ruimtes en openbare ruimtes in de Marollen op te waarderen:

Zeven ruimtes

Zeven ruimtes krijgen een facelift binnen dit project:

  • de Escargots-speeltuin
  • het kleine park in de Rodepoortstraat
  • de binnenhuizenblokken in de Montserratstraat en de Voorzorgsstraat
  • de omgeving van de school La Marolle
  • de sociale woonwijken in de Bloemistenstraat en de Lacaillestraat

Participatief proces

Om voor een maximale transparantie te zorgen stellen de concurrerende teams hun visie en werkmethode voor tijdens een openbare zitting. Daar is ook het adviserend comité aanwezig dat het team moet samenstellen. Uiteindelijk moeten het participatieve proces en de studie zelf dan van start gaan in april 2021.

Gemaakt 14/08/2020 (bewerkt op 14/08/2020)

ZIE OOK

© Séverin Malaud