Heraanleg Nieuwstraat

Wat is het?

De Stad Brussel plant een grondige en duurzame heraanleg van de Nieuwstraat en haar zijstraten. Deze heraanleg is broodnodig, gelet op de erbarmelijke staat van de drukst bezochte voetgangers- en handelszone van het land.

Met welk doel?

Met de heraanleg wil men de volledige wijk opkrikken. Hoe? Door niet alleen de hoofdstraat maar ook alle zijstraten heraan te leggen. Met de uitbreiding zal de Nieuwstraat, waar je vandaag over de koppen loopt, ontlast worden. Bovendien kunnen er ook nieuwe handels- en horecazaken worden opgericht.

Deze nieuwe dynamiek zal het shoppen nog vlotter en aangenamer maken en het commerciële aanbod nog kwalitatiever. Bovendien wil men met dit project voor een aantrekkelijke stad de harten terugwinnen van de vaste klanten die dit deel van het stadscentrum anders zouden hebben gemeden.

De werken voor de heraanleg zullen ongeveer 2 jaar in beslag nemen en vangen aan halverwege 2017. De eerste fase van de werkzaamheden zal ongeveer 1 jaar duren en bestaat uit verschillende, noodzakelijke technische ingrepen in de ondergrond (verschillende partijen zijn hier dan ook bij betrokken, en dat onder de coördinatie van Sibelga). Naast de ondergrondse werken aan de rioleringen en aansluitingen wordt de wijk ook uitgerust met nieuwe, hedendaagse en kwaliteitsvolle gevelverlichting. Vervolgens gaat de tweede fase van start voor de bovengrondse heraanleg van de straten, die eveneens ongeveer 1 jaar zal duren.

Informatie over de werken

Volgende video toont de toekomstige Nieuwstraat (de video bevat geen dialoog of tekst, enkel een achtergrondmuziek):

Heraanleg Nieuwstraat

Evolutie

Lancering

PRAKTISCHE INFO