Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Heraanleg Ninoofseplein

Een nieuw plein wordt aangelegd aan de Ninoofsepoort. Het vernieuwde Ninoofseplein moet ruimte en rust bieden aan de buurtbewoners. Er komt een woonzone waar de toegelaten snelheid beperkt blijft tot 20 km/u.

De herinrichting van de Ninoofsepoort is nog volop aan de gang. In 2018 werden grote werken uitgevoerd die de openbare ruimte verbeteren en het verkeer herschikken. Nu gaan de werken voort om op termijn een nieuw plein aan te leggen dat het lokale karakter van de wijk herstelt (Ninoofseplein en Kruitmolenstraat).

Fontein

Ook water krijgt opnieuw een plaats op het plein. De Magrittefontein, die door het nieuwe pleinontwerp niet meer centraal staat, krijgt een opknapbeurt en verhuist naar het midden van het plein.

Fietsen en bomen

De twee gewestelijke fietspaden die over het plein lopen, krijgen een fietsvriendelijke wegbekleding en er komen fietsenrekken. Om het plein een groen karakter te geven, blijven de grote bomen die er al staan behouden (linden, eik, veldesdoorns) en komen er nieuwe bij (valse christusdoorn, veldesdoorn en krentenboompjes).

Gemaakt 05/03/2019 (bewerkt op 17/01/2020)
Heraanleg Ninoofseplein