Maatregelen coronavirus

 

Herhalingsdosis voor Brusselse 65-plussers

Brusselaars van 65 jaar en ouder, bij wie de immuunrespons na enkele maanden soms minder goed is, kunnen, als ze dat willen, een herhalingsdosis krijgen om nog beter beschermd te zijn tegen ernstige vormen van Covid-19 (coronavirus).

Vanaf 11 oktober 2021 worden ongeveer 128.000 volledig gevaccineerde Brusselaars stapsgewijs uitgenodigd om zich te laten vaccineren. De 85-plussers worden als eerste uitgenodigd, mensen uit jongere leeftijdsgroepen volgen daarna.

65-plussers kunnen echter al naar een vaccinatiepunt gaan om hun herhalingsdosis te ontvangen, op vertoon van hun identiteitskaart.

Welk vaccin?

Om een optimaal vaccinatieschema te volgen, wordt de herhalingsdosis idealiter 4 maanden na de tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin gegeven, en 6 maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin.

Voor de herhalingsvaccinatie wordt altijd een mRNA-vaccin (Moderna of Pfizer) gebruikt, ongeacht het eerder ontvangen vaccin.

Waar zich laten vaccineren?

Naast de 4 vaccinatiecentra in Vorst, Molenbeek, Pacheco en Sint-Pieters-Woluwe kunnen Brusselaars ook terecht in één van de Vacci-Bussen of lokale vaccinatieposten of bij hun huisarts, bepaalde wijkgezondheidscentra of ziekenhuizen als die deelnemen aan de vaccinatiecampagne.

U kan best vooraf nagaan welk vaccin er op welke locatie wordt toegediend, zodat u er zeker van bent dat op uw gekozen locatie de vaccins van Pfizer of Moderna worden aangeboden. Een overzicht van alle vaccinatiemogelijkheden is beschikbaar op:

Gemaakt 06/10/2021 (bewerkt op 15/10/2021)

ZIE OOK