Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Houd uw grofvuil voorlopig thuis bij!

Door de gevolgen van het coronavirus werkt de dienst Openbare Netheid momenteel met minder personeel. Zodra de maatregelen zijn opgeheven, worden in de verschillende wijken van de Stad inzamelingen van grofvuil georganiseerd. In de tussentijd wordt u gevraagd om uw grofvuil thuis bij te houden.

De dienst Openbare Netheid werkt momenteel met minder mankracht vanwege het verminderde aantal mensen dat gebruik maakt van de gemeentelijke wegen, de stopzetting van de markten, het einde van de evenementen... Deze maatregel stelt de dienst ook in staat om de aanbevolen maatregelen rond sociale afstand zoveel mogelijk te respecteren. Zo wordt het aantal aanwezige agenten in de depots (met name kleedkamers) bijvoorbeeld verminderd.

Toename van sluikstorten

De ploegen voor de inzameling van afval werden gehalveerd. Dat maakt het mogelijk om de openbare vuilnisbakken op straat te legen en de straten te vegen. Op dit moment wordt echter een toename van het aantal sluikstorten waargenomen. Alleen al op 24 maart 2020 werd bijna 8 ton aan sluikstorten ingezameld.

Gemaakt 26/03/2020 (bewerkt op 26/03/2020)

ZIE OOK