Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Hulp in gebarentaal

Een tolkendienst voor gebarentaal is beschikbaar bij de diensten Bevolking en Burgerlijke Stand. Deze dienst is toegankelijk in het Administratief centrum en in de verbindingsbureaus van Louiza, Laken en Neder-Over-Heembeek (van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u).

Hoe werkt het?

De dienst bestaat uit het tolken op afstand voor gesprekken tussen doven of slechthorenden en medewerkers van de Stad Brussel. Medewerkers kunnen met behulp van een tablet in contact komen met een doventolk. De dove of slechthorende persoon die deze dienst aanvraagt, staat zichtbaar in contact met de tolk op het tabletscherm. De medewerker van de Stad communiceert met die tolk via de microfoon en koptelefoon van de tablet.

Hoe aanvragen?

U kan de dienst aanvragen door een e-mail te sturen naar:

De tolkendienst voor gebarentaal gebeurt in samenwerking met Relais-Signes (voor Franstaligen) en Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven (voor Nederlandstaligen).

Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven