Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Immersieonderwijs in Franstalige lagere school Charles Buls

In september 2020 start de Stad Brussel met immersieonderwijs in het Nederlands op de Franstalige lagere school Charles Buls. Deze vorm van onderwijs start in het eerste leerjaar. Daarna wordt hij progressief uitgebreid tot het 6de leerjaar.

Het project maakt deel uit van de wil om het leren van talen, met name Nederlands, te bevorderen door nieuwe pedagogieën te ondersteunen. Het doel is om de tweetaligheid van de burgers van morgen te bereiken.

Wat is immersieonderwijs?

Immersieonderwijs dompelt kinderen onder in een andere taal. De kinderen leren de taal niet door middel van woordenschatlijsten en grammaticale regels, maar eerder op een leuke en informele manier. Zonder te forceren leren ze een andere taal spreken: ze zullen dat van nature doen, gestimuleerd door luisteren, herhaling en meertalige activiteiten.

In de toekomstige lessen van het immersieonderwijs werken 2 leraren, de ene Franstalig en de andere Nederlandstalig, nauw samen om het kind in staat te stellen beide talen te leren.

Informatie en inschrijven

Gemaakt 29/04/2020 (bewerkt op 29/04/2020)