Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Infosessie. Eigenaars leegstaande woningen in de Marollen

Op dinsdag 1 december 2020, om 19u, een infosessie voor eigenaars van leegstaande woningen in de perimeter van het Duurzaam Wijkcontract De Marollen.

In het kader van het wijkcontract hebben het stedenbouwkundige bureau ERU en het architectenbureau AAC de taak gekregen om de opdracht "Renovatie van leegstaande woningen in de Marollen" uit te voeren. Het doel: zoveel mogelijk leegstaande of onderbezette woningen opnieuw op de markt brengen en betaalbare huren garanderen.

Ondersteuning?

Hiervoor financiert het wijkcontract de volledige ondersteuning van eigenaars bij de rehabilitatie van hun eigendom:

  • ondersteuning bij het zoeken naar renovatiesubsidies
  • ondersteuning bij het aanvragen van stedenbouwkundige vergunningen
  • juridische ondersteuning, ook bij het opstellen van een (huur)overeenkomst
  • architectuurschetsen (voorontwerp) en kostenraming voor de nodige werken

Een leegstaande woning vervalt snel en heeft op den duur een zwaardere en duurdere renovatie nodig. Bovendien heeft de Stad Brussel een belasting op leegstaande, verlaten of onafgewerkte gebouwen (PDF, 348.90 KB).

Inschrijven?

Bent u eigenaar van een ongebruikte woning? Een infosessie vindt plaats op dinsdag 1 december om 19u. Als de samenkomst fysiek en volgens de dan geldende sanitaire maatregelen kan plaatsvinden, zullen we u de locatie later meedelen. Bij een online sessie, sturen we u de link voor de vergadering.

Wilt u zich inschrijven voor de informatiesessie of bent u geïnteresseerd in dit aanbod? Stuur een e-mail naar:

Meer info