Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Inschrijving nieuw aangekomen vreemdeling

Als u uit het buitenland komt en u wil vestigen op het grondgebied van de Stad Brussel, moet u een inschrijving aanvragen.

Opgelet: België heeft een reeks maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19). Meer info:

Als u een burger van de Europese Unie bent, zal u bij uw aanvraag meteen ingeschreven worden in het wachtregister. Na de controle bij u thuis wordt u in het vreemdelingeregister ingeschreven.

Als u uit een ander land (niet-EU) komt, moet u in het bezit zijn van een voorlopige verblijfsvergunning (visum D) of deze aanvragen. Als u in het bezit bent van een verblijfsvergunning, wordt u - na de controle bij u thuis - ingeschreven in het vreemdelingenregister.

Hou er rekening mee dat voor bepaalde categorieën van vreemdelingen, een bewijs van betaling van een federale belasting (retributie) nodig is. Voor meer informatie: Dienst Vreemdelingenzaken.