Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Internationale Dag van de Vrede

Dit evenement is al voorbij

Op vrijdag 21 september 2018, van 14u tot 17u, in het Stadhuis van Brussel.

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrede op 21 september vindt in het Stadhuis een lezing plaats, georganiseerd door Almouwatin (De burger, in het Arabisch). Deze Belgische webradio en -tv, in 2015 opgericht in de nasleep van de terroristische aanvallen in Europa, laat thema's aan bod komen als uitwisseling en delen, in samenwerking met en de steun van verschillende verenigingen van moslims, joden, boeddhisten, leken, vrijmetselaars, christenen...

Vredestrofeeën

Het hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Vredestrofeeën aan persoonlijkheden, projecten en verenigingen die bijdragen aan de vrede en samenleving tussen de volkeren in België en het buitenland.