In the Streets

Dit evenement is al voorbij

Van 14 juli tot en met 14 augustus 2022 in het centrum van Brussel.

Het evenement In the Streets biedt deze zomer gratis (sportieve, culturele en artistieke) activiteiten aan in de straten van Brussel.

 • Donderdag tot en met zondag: Play Up en Play Down, twee 'city villages' met stadssporten en andere zomeractiviteiten
 • 7 dagen per week: Walk, een artistieke route die deze twee dorpen verbindt met 5 originele kunstinstallaties en verschillende bestaande routes (Street Art en Striproute, muurschilderingen en andere werken)
 • Vrijdag tot en met zondag: Vibe, een muziekfestival op 5 iconische trappen in het stadscentrum

Meer info:

Twee sportdorpen in de stad met aandacht voor enkele van de nieuwe disciplines op de Olympische Spelen 2024:

 • Play Up, op de hellingen van het Justitiepaleis: klimwanden, een parkour met XXL-modules, een schminkstand, workshops en animatie voor kinderen, een 'guinguette',...
 • Play Down, op het De Brouckèreplein: een rollerskatepiste van 500 m², een reusachtig pumptrackparcours, een educatief park, een 'guinguette' en een ontspanningszone. Specialisten uit verschillende disciplines geven op bepaalde dagen demonstraties en initiaties. De rest van de tijd blijven de installaties gratis toegankelijk. Elk weekend is er speciale aandacht voor een stedelijke activiteit.

Vijf kunstenaars of collectieven palmen het stadscentrum in en zetten zo de identiteit van enkele van de meest commerciële wijken van Brussel in de verf.

De nieuwe artistieke installaties bakenen een route af die de verschillende locaties van het evenement met elkaar verbindt: drie 3D-werken op de grond (bij het Europakruispunt, de Zwarte Toren en de Grote Zavel) en twee in de hoogte (in de Steenstraat en de Hoogstraat).

Vibe is een stedelijk muziekfestival op 5 iconische trappen van Brussel, met bijna 130 gratis concerten op de Kunstberg, het Spanjeplein, voor de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal, in de Zwaardstraat en de Baron Hortastraat.


AGENDA

   

  Vind alle culturele evenementen van het Brussels Gewest op visit.brussels

  Geef een grotere zichtbaarheid aan uw evenementen door ze in te geven op www.extranet.brussels

  In the Streets