Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Koudeplan helpt Brusselaars tijdens vrieskou

De Stad Brussel helpt haar inwoners tijdens elke koudegolf in de winter. Wie hulp wil tijdens een koudegolf, kan zich gratis melden op het nummer 0800 35 550.

Het vrieskouplan roept vooral kwetsbare groepen op om zich op voorhand te melden. Bent u sociaal geïsoleerd? Hebt u een kwetsbare gezondheid? Kan u zich moeilijk verplaatsen? Kent u iemand met deze problemen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het gratis nummer 0800 35 550.

Het plan is er voor wie:

  • geïsoleerd is en steun zoekt en geregelde bezoeken aan huis wenst
  • lijdt onder de kou ten gevolge van een defecte verwarming, afgesneden gas of electriciteit, en voor wie betalingsproblemen heeft die verband houden met energiefacturen of wie moeilijkheden ondervindt om naar buiten te gaan of om een voldoende hoge temperatuur in zijn of haar woning aan te houden
  • een plaats zoekt om zich te verwarmen, om andere mensen te ontmoeten of gewoon voor de gezelligheid, deze mensen zijn welkom in de Buurthuizen

Noteer dus alvast het gratis nummer: 0800 35 550

Senioren in moeilijkheden?

Senioren van de Stad Brussel kunnen in geval van moeilijkheden door een koudegolf ook contact opnemen met de dienst Senioren op het nummer:

  • 02 279 13 00 (deze telefoonlijn vervangt niet de traditionele nood- en hulpdiensten die er zijn om te antwoorden bij een noodsituatie)

Gemaakt 15/10/2019 (bewerkt op 15/11/2019)

ZIE OOK