Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Lydia Mutyebele Ngoi

Schepen van Huisvesting, Openbaar Patrimonium en Gelijke Kansen.

Ik werd geboren op 7 december 1978 in Lubumbashi. Op 6-jarige leeftijd kwam ik aan in Brussel. Ik haalde mijn diploma rechten aan de ULB en een diploma internationaal privaatrecht. Daarna werkte ik als advocaat voordat ik werd aangenomen bij verschillende politieke kabinetten in Brussel.

In 2006 werd ik voor het eerst verkozen tot gemeenteraadslid van de Stad Brussel, waar ik verschillende mandaten bekleedde als bestuurder bij verschillende vzw's en openbare bedrijven.

Ik zat ook in het bestuur van het OCMW van de Stad Brussel.

Ik ben heel actief in de Brusselse verenigingen zoals de vzw 'Groupement des Femmes Africaines Inspirantes et Actives'. Deze vereniging wil vrouwen helpen om zich professioneel en met al hun talenten te ontwikkelen.

Met mijn muzikale opleiding leid ik ook een gospelkoor.

Brussel is een dynamische en multiculturele stad waar iedereen het recht heeft om met respect behandeld te worden, ongeacht de sociale, geografische en culturele achtergrond.

De politiek moet binnen het bereik van alle burgers liggen. We moeten dus dicht bij de inwoners van de stad zijn, zodat ze zich betrokken voelen bij het beheer van de stad waar ze wonen.

Géraldine Rademaker
Persattaché
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
​Tel.: 02 279 41 38
GSM: 0490 42 76 73
E-mail: geraldine.rademaker@brucity.be