Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Milieuraadgeving

De cel Milieuraadgeving beantwoordt onder meer vragen van burgers over het leefmilieu en maakt het publiek bewust van de milieuproblematiek. Ze organiseert daarvoor ook de Dinsdagen van het Leefmilieu en begeleide wandelingen in de Brusselse groene ruimten.

Meerdere keren per jaar, organiseert de cel Milieuraadgeving de Dinsdagen van het Leefmilieu. Het doel van deze ontmoetingen is de burger bewust maken aan de verschillende milieuthematieken en ze zo aan te moedigen om een duurzamer en minder schadelijk gedrag aan te nemen voor het milieu en de gezondheid. Het thema en de datum van de Dinsdagen van het Leefmilieu worden aangekondigd via de agenda van de website.

In het kader van haar Klimaatplan en haar beleid van zero waste organiseert de Stad Brussel workshops rond zero afval (Do It Yourself DIY).

Van maart tot oktober organiseert de cel Milieuraadgeving een tiental door natuurgidsen begeleide wandelingen in de Brusselse parken. Deze kosteloze wandelingen (via reservering) duren ongeveer twee uur. Ze maken het mogelijk om de rijkdom aan biodiversiteit, de opmerkelijke bomen en het historische patrimonium van de groene ruimten van de Stad te ontdekken.

De plaats, het thema en de datum van de begeleide wandelingen worden aangekondigd in de agenda van de website.

ZIE OOK