Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Mondmasker verplicht in heel Brussel

Het dragen van een mondmasker is verplicht op heel het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (sinds woensdag 12 augustus 2020).

Iedereen van 12 jaar of ouder is verplicht een mondmasker te dragen dat de neus en de mond bedekt op alle openbare plaatsen en voor het publiek toegankelijke private plaatsen in heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Uitzonderingen

De regelgeving heeft wel enkele uitzonderingen. Er is geen mondmasker vereist:

  • tijdens sportbeoefening
  • bij het verrichten van intensieve lichamelijke arbeid op de openbare weg
  • voor mensen met een handicap die hen verhindert een masker of een gelaatsscherm te dragen
  • voor fietsers en stepgebruikers (wanneer zij zich verplaatsen op de openbare weg en de social distancing kan worden nageleefd, elke fietser moet permanent een mondmasker bij zich hebben zodat hij of zij hiervan gebruik kan maken indien de situatie het vereist)

De social distancing moet steeds worden nageleefd.

Wanneer het dragen van een mondmasker of een stoffen alternatief wegens medische redenen niet mogelijk is, mag een gelaatsscherm worden gebruikt.

Ook worden de politiecontroles versterkt om toe te zien op de naleving van deze maatregel en van alle andere maatregelen die op 27 juli 2020 zijn uitgevaardigd door de Nationale Veiligheidsraad.

Waarom mondmaskers dragen?

Meer info over (het verplicht dragen van) mondmaskers:

Gemaakt 12/08/2020 (bewerkt op 18/08/2020)

ZIE OOK