Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Verdeling van mondmaskers

De Stad Brussel deelt nog steeds herbruikbare mondmaskers uit.

U kan zowel voor uzelf als voor de mensen onder uw dak een masker ontvangen. Ga met uw identiteitskaart naar één van de 15 geopende Buurthuizen: Anneessens, Bruyn, Washuis, Bockstael, Haren, Marollia, Mellery, Zuid, Millenium, Model, Noord-Oost, Krakeel, Nachtegaal, Rotonde, Secretariaat van de Buurthuizen.

Opgelet: de Buurthuizen Borgval, Pijl en Willems maken geen deel uit van het distributienetwerk voor maskers. Om het Buurthuis bij u in de buurt te vinden:

De Buurthuizen zijn open, maar het is altijd beter om te bellen voordat u komt. Op vrijdag zijn de Buurthuizen om 16u30 gesloten.

Het gratis nummer van de Buurthuizen blijft open:

  • 0800 35 550

Opgelet: bij senioren (65-plussers) worden geen mondmaskers meer in de brievenbus verdeeld. Familieleden kunnen wel het mondmasker voor hen afhalen.

Waarom worden mondmaskers aanbevolen? Hoe een mondmasker maken? Hoe een mondmasker gebruiken? Meer info:

Gemaakt 29/04/2020 (bewerkt op 28/06/2021)

ZIE OOK